Nybörjargrupp 2024

Fredagar kl. 16.30 - ca. 17.30. 

Vårterminen är nu i full gång, men det går fortfarande bra att komma och testa!


Alla är välkomna att komma och prova på att spela schack! Första två gångerna är gratis. Vi ser positivt på blandade grupper så det spelar ingen roll om du är komplett nybörjare eller om du har spelat ett tag. Vi strävar efter att alla ska finna glädje i våra träningar!


Schack är ett fantastiskt spel, som förenar människor. Det spelar ingen roll om du är man eller kvinna, ung eller gammal, alla kan spela schack! Med detta i åtanke startade vi i februari 2023 en ny grupp för nybörjare, där målet var att få en mixad grupp av deltagare. Det är ett helt nytt koncept för oss som klubb och vi visste inte hur det skulle gå, men det blev succé! Vi fick till slut en grupp på ca. 15 st kvinnor och män i åldrarna 7-60+. 

 Till nybörjargruppen välkomnar vi alla, oavsett tidigare erfarenheter av spelet. Vi individanpassar mycket av träningen. Detta gör vi bland annat med hjälp av en metod som kallas "Stegmetoden". Vi arbetar i häften med övningar som är anpassade efter individens nivå, vilket gör att alla kan bli utmanade under våra träningar. Vi spelar förstås även mycket och vi försöker para ihop deltagarna så att de ska matcha varandra väl.