Nybörjargrupp 2024

Fredagar kl. 16.30 - ca. 17.30. 

OBS! Vi har nu sommaruppehåll! 

Välkomna tillbaka 30/8!


Alla är välkomna att komma och prova på att spela schack! Första två gångerna är gratis. Vi ser positivt på blandade grupper så det spelar ingen roll om du är komplett nybörjare eller om du har spelat ett tag. Vi strävar efter att alla ska finna glädje i våra träningar!


Schack är ett fantastiskt spel, som förenar människor. Det spelar ingen roll om du är man eller kvinna, ung eller gammal, alla kan spela schack! Med detta i åtanke startade vi i februari 2023 en ny grupp för nybörjare, där målet var att få en mixad grupp av deltagare. Det är ett helt nytt koncept för oss som klubb och vi visste inte hur det skulle gå, men det blev succé! Vi fick till slut en grupp på ca. 15 st kvinnor och män i åldrarna 7-60+. Idag har vi främst ungdomar på våra fredagsträningar, men vi välkomnar alla åldrar!

 Till nybörjargruppen välkomnar vi alla, oavsett tidigare erfarenheter av spelet. Vi individanpassar mycket av träningen! Vi arbetar t.ex. i häften med övningar som är anpassade efter individens nivå, vilket gör att alla kan bli utmanade under våra träningar. Vi spelar förstås även mycket och vi försöker para ihop deltagarna så att de ska matcha varandra väl.

I Ölands SS strävar vi efter att alla ska trivas och må bra! Vi lägger stor vikt vid det sociala och vill att alla ska ha roligt och utvecklas utefter sin förmåga. På träningarna varvar vi schack-undervisning med roliga schacklekar och annat. 

Vårt mål är en god gemenskap bland alla medlemmar, stora som små!